Прекрасно хармонично италијанско кафе

Класичната колекција Lavazza: за љубителите на традиционалното италијанско еспресо кафе

, создаден за совршена екстракција со професионална машина.

Еспресото е уметност


Уметноста на селекција

Секоја година Lavazza избира високо квалитетно кафе од 15 земји во светот.

Ексклузивна колекција што комбинира одличен избор на измиена Арабика рачно избрана во висорамнините на Централна и Јужна Америка, внимателно измешана со измиена и полумиена Робуста, како што се Kaapi Royale и Java.


Уметноста на мешањето

Во 1895 година Luigi Lavazza започнува да го усовршува пристапот што го користат во техниките на мешање и печење. Тие ја составиле мешавината преку строгите стандарди за избор, користејќи ја најиновативната технологија за печење на конвекција и спроводливост, за да го подобрат профилот на вкус на мешавините.


Уметноста на еспресо

Автентичното италијанско еспресо за Lavazza е совршена хармонија на арома, тело и вкус. Елегантна почит кон традицијата, како резултат на повеќе од 120 годишно искуство и рафинирано знаење.


Специјалитети

Еспресо значи откритие

Супериорни иконски мешавини

„Специјалните“ е палета на карактерни мешавини со широк сензорален профил, обезбедувајќи уникатно кафе искуство. Составен е од врвно кафе (измиена арабика и робуста) со уникатен вкус, избалансирано тело и фина киселост и сладост.

Класици

Еспресо значи елеганција

Традиционални италијански мешавини

„Класиците“ се елегантни мешавини на традиција, вкус и задоволство. Ова резултира во современа интерпретација на убавото италијанско еспресо. Претежно составени од природно кафе, овие мешавини хармонично ја комбинираат интензивната арома на класичното полно тело и неговиот долг after-taste со ароматични ноти на чоколадо и печени житарки.